La USM ar urma să fie transferați circa 600 de studenți ai unei universități din Harkov
Full Article 2 minutes read

La USM ar urma să fie transferați circa 600 de studenți ai unei universități din Harkov

La Universitatea de Stat din Moldova (USM) ar urma să fie transferați circa 600 de studenți străini care învață la o universitate din Harkov, Ucraina. Subiectul a fost discutat, la Chișinău, de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun cu rectorul Universității Naționale „V. N. Karazin” din Harkov Tatiana Kaganovska. Potrivit Chișinăului, posibilitatea transferului ar asigura studenților străini condiții sigure de instruire. 

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova au comunicat despre o întrevedere a ministrului Dan Perciun cu rectorul Universității Naționale „V. N. Karazin” din Harkov Tatiana Kaganovska. La întâlnire a participat inclusiv rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov.

„Părțile au abordat subiectul privind inițierea unor programe comune de studii în domeniile: științe ale educației, drept, științe economice, tehnologii ale informației și comunicațiilor. De asemenea, oficialii s-au referit și la posibilitățile de participare a cercetătorilor moldoveni și ucraineni în proiecte internaționale comune de cercetare”, au precizat reprezentanții Ministerului de la Chișinău.

Se menționează că un alt subiect al discuțiilor a fost posibilitatea transferării la Universitatea de Stat din Moldova a circa 600 de studenți străini care învață la Universitatea Harkov „pentru a le asigura acestora condiții sigure de instruire”. În acest context, Ministerul Educației de la Chișinău a precizat că Universitatea din Harkov este printre primele 750 de universități din lume.

Potrivit reprezentanților USM, începând cu luna septembrie a acestui an, în instituția de învățământ urmează să vină studenți din China. „Ei vor studia trei specialități de studii economice, un program de IT și unul – pedagogie. Cursurile vor fi predate în limba engleză, de către profesorii USM și cei de la Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkov. Studiile se vor desfășura în sălile de curs și laboratoarele USM”, au comunicat reprezentanții Universității.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: