Lângă secțiile de votare de la Frankfurt vor fi organizate două concerte. Precizările MAEIE
Full Article 2 minutes read

Lângă secțiile de votare de la Frankfurt vor fi organizate două concerte. Precizările MAEIE

Pe 11 iulie, pe teritoriul centrului de divertisment din Frankfurt, unde vor fi constituite două secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova, se vor desfășura două concerte. În cadrul conferinței de presă din 9 iulie, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Eugeniu Revenco a dat asigurări că procesul de vot nu va fi perturbat, întrucât alegătorii vor beneficia de intrare separată. Acesta a accentuat că manifestările nu erau planificate atunci când misiunea diplomatică a Moldovei a rezervat spațiul respectiv.

În spațiul de vară al centrului Jahrhunderthalle, unde vor fi constituite două secții de votare pentru alegările parlamentare, se vor desfășura două concerte: la ora 16:00 și la ora 20:00. MAEIE a dat asigurări că manifestările nu vor împiedica procesul de vot.

„Vreau să asigur din start că Consulatul Moldovei la Frankfurt nu organizează concerte și nu vinde bilete la concert. Dar, serios vorbind, atunci când s-a rezervat sala pentru organizarea alegerilor, nu era planificat un concert. De altfel, sunt două în aceeași zi. Iar spațiul este suficient de comod pentru organizarea alegerilor, avem intrare din altă parte și vor fi fluxuri diferite, spectatorii nu vor vota în secția de votare”, a precizat Revenco.

Mai în glumă, mai în serios, ministrul interimar al Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi a precizat că „dacă spectatorii care vor veni la concert sunt cetățeni ai Moldovei și vor avea asupra lor actele necesare, atunci, evident, vor putea vota”.

Amintim că, pe 11 iulie, în cadrul scrutinului parlamentar, vor fi constituite 150 de secții de votare pentru alegătorii din afara țării. Amplasarea acestora o puteți vedea pe site-ul CEC: diaspora.cec.md. Secțiile de votare care vor fi constituite în Germania le puteți vedea aici.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: