Leova: Elev lovit de un profesor. Pedagogul riscă dosar penal și concediere
Full Article 2 minutes read

Leova: Elev lovit de un profesor. Pedagogul riscă dosar penal și concediere

Un profesor de la un gimnaziu din raionul Leova riscă să fie concediat, după ce ar fi lovit un elev. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că s-a autosesizat și a solicitat informații privind acest caz de la Direcția Învățământ Leova.

„Dacă se va confirma faptul că elevul a fost lovit de către cadrul didactic, acesta din urmă va fi concediat”, anunță MEC.

Concomitent, MEC anunță că Procuratura Leova a inițiat urmărirea penală pe marginea acestui caz.

„Ministerul va monitoriza examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale”, mai precizează MEC.

În comunicatul emis, MEC a condamnat „ferm” acțiunile care contravin Codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional.

„Școala trebuie să fie un mediu prietenos, incluziv și sigur atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, se arată în comunicatul citat.

Amintim că un caz similar a avut loc, recent, la Liceul Alecu Russo din capitală. MEC a anunțat că s-a autosesizat și în acest caz, iar Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a declarat pentru NM că profesoara a fost sancționată și că nu mai predă ore în clasa în care s-a produs incidentul. La rândul său, primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor să îi recomande MEC să instaleze camere de supraveghere în sălile de clasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: