Leova: profesorul din Sărăteni care ar fi lovit un elev, suspendat din funcție. Directoarea – sancționată pentru că nu a raportat cazul
Full Article 2 minutes read

Leova: profesorul din Sărăteni care ar fi lovit un elev, suspendat din funcție. Directoarea – sancționată pentru că nu a raportat cazul

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, Ministerul anunță că Direcția raională de învățământ a sancționat cu avertizare directoarea gimnaziului, pentru neraportarea cazului suspect de violență.

Amintim că MEC a anunțat că s-a autosesizat cu privire la acest caz, pe data de 14 februarie. Ministerul a cerut Direcției de învățământ a Consiliului raional să examineze cazul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cât cazul este examinat de Procuratura Leova.

A doua zi, potrivit MEC, Direcția de învățământ Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei comisii. MEC anunță că specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, ar fi fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii.

„Ministerul va continua să monitorizeze examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale. Reiterăm că MEC condamnă ferm acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional”, mai anunță MEC pe 22 februarie.

Amintim că un caz similar a avut loc, recent, la Liceul Alecu Russo din capitală. MEC a anunțat că s-a autosesizat și în acest caz, iar Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a declarat pentru NM că profesoara a fost sancționată și că nu mai predă ore în clasa în care s-a produs incidentul. La rândul său, primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor să îi recomande MEC să instaleze camere de supraveghere în sălile de clasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: