Letonia: automobilele șoferilor prinși beți la volan vor fi oferite Ucrainei 
Full Article 1 minutes read

Letonia: automobilele șoferilor prinși beți la volan vor fi oferite Ucrainei 

Autoritățile din Letonia au decis să dea Ucrainei automobilele șoferilor care au fost depistați în stare de ebrietate la volan. Parlamentul leton a adoptat, pe 16 februarie – în lectură finală, amendamentele la legea privind sprijinul Ucrainei. Aceasta va permite transferul în Ucraina a mașinilor confiscate de la șoferii prinși în stare de ebrietate. 

Decizia cu privire la transferul automobilelor va fi luată de guvernul Letoniei, scrie BBC cu referire la agenția Leta.

„În prezent putem confisca automobilele de la șoferii depistați în stare de ebrietate și să le vindem, dar vedem că în condițiile actuale ar fi un sprijin util pentru poporul Ucrainei”, a declarat președintele Comisiei parlamentare pentru apărare, afaceri interne și prevenirea corupției Raimonds Bergmanis.

Legea privind confiscarea automobilelor de la șoferii beți a fost adoptată în Letonia anul trecut. Mașina este luată în cazul în care se constată că șoferul are mai mult de 1,5 ppm de alcool sau urme de droguri în sânge, precum și dacă a refuzat testul pentru alcool și droguri. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: