Lidera opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia se află în Moldova: ar fi fost invitată de Maia Sandu 
Full Article 2 minutes read

Lidera opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia se află în Moldova: ar fi fost invitată de Maia Sandu 

Lidera opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia se află în Republica Moldova. Ea a scris pe rețelele de socializare că va participa la un forum în țara noastră, va avea întrevederi cu președintele Parlamentului Igor Grosu, dar și cu șefa statului Maia Sandu. 

„Sunt încântată să-mi încep vizita în Moldova la invitația președintei Maia Sandu. Aștept cu nerăbdare să discutăm despre aspirațiile noastre europene comune”, a scris Tihanovskaia, pe Twitter.

Ea a mai spus că va participa la Moldova Women Forum 2023. Menționăm că evenimentul va avea loc pe 21 octombrie, la Castel Mimi.

La fel, Tihanovskaia a precizat că se va întâlni cu speakerul Igor Grosu și grupul parlamentar „pentru susținerea Belarus Democrat”.

Svetlana Tihanovskaia a candidat la alegerile prezidenţiale din 2020 în Belarus în locul soţului ei Serghei Tihanovski. Tihanovskaia a fost principala rivală a lui Lukașenko. Ea și-a anunțat candidatura pentru a-l înlocui pe soţul ei după ce acesta a ajuns în închisoare. După alegerile prezidențiale, în Belarus au izbucnit proteste de amploare împotriva lui Alexandr Lukașenko. Protestatarii îl acuzau pe Lukașenko că a falsificat rezultatele scrutinului. Reprezentanții opoziției belaruse puneau la îndoială procentul de 80% adjudecat de Lukaşenko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: