Liderul organizaţiei jihadiste Statul Islamic a fost omorât
Full Article 50 second read

Liderul organizaţiei jihadiste Statul Islamic a fost omorât

Liderul organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qureishi a decedat. Acesta va fi înlocuit de Abu al-Hussein al-Husseini al-Qureishi, scrie RBC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI), Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qureishi a fost ucis.

SI a numit deja un succesor, Abu al-Hussein al-Husseini al-Qureishi. Predecesorul său, după cum este specificat, a murit în timpul luptei, dar când și unde nu este specificat.

Decedatul al-Qureishi a preluat organizația după moartea, în februarie a acestui an, a ultimului lider, Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qureishi.

Al Arabiya subliniază că Abu al-Hasan al-Hashimi avea porecla de „Profesor SI” deoarece era implicat în educație în teritoriile controlate de SI în Siria și Irak.

Abu al-Hasan al-Hashimi era fratele liderului IS Abu Bakr al-Baghdadi, care a fost ucis în 2019.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: