Limba română poate fi învățată gratis. Anunțul președintei țării Maia Sandu
Full Article 1 minutes read

Limba română poate fi învățată gratis. Anunțul președintei țării Maia Sandu

Începând cu anul 2023 adulții alolingvi vor putea învăța gratuit limba română. Executivul urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program. Despre aceasta a informat șefa statului Maia Sandu pe 26 decembrie.

Președinta Maia Sandu salută inițiativa Ministerul Educației prin care, începând cu 2023, adulții vor beneficia de cursuri gratuite de învățare a limbii române.

„Programul național de predare a limbii române pentru alolingvi a fost extins pentru a include și cursuri pentru adulți, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a declarat șefa statului.

Executivul urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program.

„În anii următori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesitățile de predare a limbii române adulților”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Programul de predare a limbii române pentru alolingvi a fost lansat în anul 2013, la inițiativa Ministerului Educației. Până în acest an, programul era finanțat insuficient și prevedea doar organizarea cursurilor de limbă română pentru copii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: