Litvinenco, după aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil de-a lui Plahotniuc: „Până la confiscare este nevoie de o condamnare penală”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco, după aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil de-a lui Plahotniuc: „Până la confiscare este nevoie de o condamnare penală”

Este o veste foarte bună, iar decizia magistraților francezi vorbește despre faptul că lucrurile se îmbunătățesc. Este reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din Franța care aparține lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 83 milioane lei. Litvinenco a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, că în prezent nu există niciun impediment de natură legală care ar face ca acest caz să aibă o finalitate.

Este adoptată legea care permite condamnarea în lipsă sau finalizarea unrării penale și transmiterea eventuală a dosarului în instanța judecătorească. La moment, procurorii pot să avanseze pe trimiterea lui în judecată și într-un final daca avem o sentință de condamnare să avem și o confiscare a acestei bun în folosul statului Republica Moldova”, a menționat ministrul.

Totodată, Sergiu Litvinenco a explicat că bunul csechestrat ar putea fi confiscat doar în cazul unei condamnări penale.

De la sechestru până la confiscare este nevoie de o condamnare penală cu privire la fapta care i se incriminează, plus să fie stabilită confiscarea specială, fie confiscarea extinsă în cazul bunului respectiv, și atunci, el revine în proprietatea statului”, a adăugat Litvinenco.

În aceiași ordine de idei, oficialul a mai menționat că prioritatea guvernării este „extrădarea marilor fugari”.

„Extrădările peste tot în lume sunt procese complicate, chiar și în cazul statelor mari, puternice. Ele durează mai mult”,  a declarat ministrul Justiției.

Totodată, el a accentuat că în cazul lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon, autoritățile sunt încă în procesul de identificare a soluțiilor, pentru ca ei să fie aduși acasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: