Litvinenco, după aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil de-a lui Plahotniuc: „Până la confiscare este nevoie de o condamnare penală”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco, după aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil de-a lui Plahotniuc: „Până la confiscare este nevoie de o condamnare penală”

Este o veste foarte bună, iar decizia magistraților francezi vorbește despre faptul că lucrurile se îmbunătățesc. Este reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din Franța care aparține lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 83 milioane lei. Litvinenco a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, că în prezent nu există niciun impediment de natură legală care ar face ca acest caz să aibă o finalitate.

Este adoptată legea care permite condamnarea în lipsă sau finalizarea unrării penale și transmiterea eventuală a dosarului în instanța judecătorească. La moment, procurorii pot să avanseze pe trimiterea lui în judecată și într-un final daca avem o sentință de condamnare să avem și o confiscare a acestei bun în folosul statului Republica Moldova”, a menționat ministrul.

Totodată, Sergiu Litvinenco a explicat că bunul csechestrat ar putea fi confiscat doar în cazul unei condamnări penale.

De la sechestru până la confiscare este nevoie de o condamnare penală cu privire la fapta care i se incriminează, plus să fie stabilită confiscarea specială, fie confiscarea extinsă în cazul bunului respectiv, și atunci, el revine în proprietatea statului”, a adăugat Litvinenco.

În aceiași ordine de idei, oficialul a mai menționat că prioritatea guvernării este „extrădarea marilor fugari”.

„Extrădările peste tot în lume sunt procese complicate, chiar și în cazul statelor mari, puternice. Ele durează mai mult”,  a declarat ministrul Justiției.

Totodată, el a accentuat că în cazul lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon, autoritățile sunt încă în procesul de identificare a soluțiilor, pentru ca ei să fie aduși acasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: