Litvinenco nu exclude că Partidul „ȘOR” poate fi lichidat: „Întrebarea urmează a fi analizată încă o dată”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco nu exclude că Partidul „ȘOR” poate fi lichidat: „Întrebarea urmează a fi analizată încă o dată”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco nu exclude că, în urma noilor informații publicate de Guvernului SUA, ar exista motive pentru lichidarea Partidului „ȘOR”. Totuși, o decizie finală în acest sens ar urma să fie luată de Legislativ. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 26 octombrie.

„Întrebarea aceasta urmează a fi analizată încă o dată prin prisma prevederilor care țin de nedeclararea neconstituționalității unor partide politice. Un partid politic poate fi lichidat în situația în care este demonstrată falsificarea ilegală a acestui partid printr-un proces penal soldat cu o sentință de condamnare. Eu cred că după această decizie putem să discutăm suplimentar”, a declarat Litvinenco.

Totodată, prim-ministra Natalia Gavriliță a menționat că decizia finală în aces sens îi aparține Parlamentului.

Mai mult, Ministrul Justiției susține că după informațiile publicate de către Guvernul SUA, extradarea lui Ilan Șor ar putea fi grăbită.

„Ilan Șor cunoaște toată lumea unde se află, este în statul Israel. Vladimir Plahotniuc, ultima informație pe care am cunoscut-o eu, este că se află în Ciprul de Nord, o entitate mai specicfică. În contextul de astăzi, decizia statului Israel va fi grăbită”, a spus Litvinenco.

Amintim că Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au fost incluși în lista persoanelor sancționate de Guvernul SUA. În total, în listă au fost incluși 9 persoane și 12 entități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: