LIVE Parlamentul s-a întrunit în ședință: deputații vor examina numirea în funcție a președintelui Consiliului Concurenței
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentul s-a întrunit în ședință: deputații vor examina numirea în funcție a președintelui Consiliului Concurenței

Deputații s-au întrunit astăzi, 17 februarie, în ședință. Aceasta după ce, Biroul permanent al Legislativului a aprobat proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare pentru 17-25 februarie 2022.

În această perioadă, deputații vor examina mai multe proiecte de hotărâre – privind numirea în funcție a președintelui Consiliului Concurenței; privind încetarea mandatului  de consilier pentru soluţionarea contestaţiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor; privind modificarea Hotărârii cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

În lectură finală, vor fi dezbătute proiectele legii privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor; legii pentru modificarea Codului educației; proiectul pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere.

În prima lectură, vor fi supuse dezbaterilor proiectele pentru modificarea mai multor acte legislative și anume: Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice; Codului muncii și Legii cu privire la asigurarea de șanse egale între femei și bărbați; Codului penal; Codului vamal; Codului muncii și Codului educației;  Legii cu privire la Camera de Comerț și Industrie; Legii privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura; Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și producției alcoolice ș.a.

De asemenea, urmează a fi prezentate mai multe proiecte de ratificare a unor acorduri internaționale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: