VIDEO Ministerul Apărării va organiza consultări bilaterale la nivel politico-militar între Moldova și Germania
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ministerul Apărării va organiza consultări bilaterale la nivel politico-militar între Moldova și Germania

Ministerul Apărării va găzdui în curând o rundă a consultărilor bilaterale la nivel politico-militar între Republica Moldova și Germania. Anunțul a fost făcut pe 1 octombrie de ministrul moldovean al Apărării Anatolie Nosatîi, într-o conferință de presă comună susținută cu omologul său german Christine Lambrecht care se află la Chișinău. Nosatîi a spus că acest eveniment reprezintă o verigă importantă în identificare și negocierea unor proiecte de asistență din partea Germaniei pentru dezvoltarea capabilităților de apărare pentru Republica Moldova .

„Noi ne dorim să consolidăm aceste relații bilaterale prin noi proiecte de interes comun direcționate spre transformarea armatei naționale într-o instituție modernă bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunile de apărare a suveranității și independenței teritoriale. În contextul în care în prezent țara noastră se confruntă cu o serie de provocări inclusiv la capitolul securității și apărării. În acest timp, doresc să menționez că Ministerul Apărării va găzdui în curând o rundă a consultărilor bilaterale la nivel politico-militar care reprezintă o verigă importantă în identificare și negocierea unor proiecte de asistență din partea Germaniei pentru dezvoltarea capabilităților de apărare pentru Republica Moldova”, a spus Nosatîi.

Între timp cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile crizei majore privind situația în bazinul Mării Negre și Ucraina.

„Apreciez asistența Germaniei pentru Republica Moldova în contextul situației de securitate din regiune”, a mai menționat ministrul moldovean.

Potrivit ministrului, circa 500 de militari ai Armatei Naționale au fost instruiți în diverse domenii, cu sprijinul Germaniei.

„Logistică, geodezie militară, medicină militară, artileriei, dezvoltarea corpului de sergenți, dezvoltarea integrității”, a accentuat Nosatîi.

La rândul său, ministrul Apărării al Germaniei a declarat că va intensifica ajutorul pentru Republica Moldova.

„Este important ca această cooperare s-o intensificăm în continuare. Urmărim situația din Republica Moldova, cu provocările deosebite cu care se confruntă acum Republica Moldova și în acest an suntem gata să intensificăm această asistență și să acordăm asistență în privința instruirii și acordării armamentului, care este necesar pentru a face față situației de acum, din punct de vedere milita. Vom ajuta Moldova să achiziționeze drone militare și alte echipamente. Discutăm detaliile cooperării cu experți, așa că nu pot da detalii, dar vă asigur că vom găsi soluții bune”, a menționat Christine Lambrecht.



 

Amintim că miniștrii Apărării al României și Germaniei au venit într-o vizită oficială în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: