LIVE Parlamentul, în ședință: va examina propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentul, în ședință: va examina propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență

Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență va fi examinată de Parlament în ședința plenară de astăzi, 1 decembrie. 

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 6 decembrie 2022. Ieri, Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Ne pare rău că suntem nevoiți să venim cu această propunere, dar toată lumea a văzut deconectările, a auzit prognozele. Avem nevoie în continuare de instrumente de decizie pentru ca să avem grijă de oamenii noștri”, a comunicat premierul Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței de Guvern.

Totodată, la ședința Parlamentului de astăzi, deputații vor examina în a doua lectură proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și modificarea cadrului normativ conex, precum și inițiativele legislative care vizează activitatea Avocatului Poporului.

Deputații vor mai dezbate proiectul de lege privind gazele fluorurate cu efect de seră, precum și modificarea mai multor acte normative. Printre ele figurează Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale și Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: