VIDEO Renato Usatîi anunță pe cine va susține la funcția de președinte
Full Article 2 minutes read

VIDEO Renato Usatîi anunță pe cine va susține la funcția de președinte

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, anunță pe 28 octombrie pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale. Menționăm că în turul II se vor duela candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Maia Sandu și candidatul susținut de Partidul Socialiștilor Alexandr Stoianoglo. În primul tur de scrutin, Usatîi s-a clasat pe locul trei. El a obținut 13,79% din sufragii, ceea ce constituie peste 213 mii de voturi. NewsMaker transmite live declarațiile politicianului.

Actualizare: Usatîi a anunțat că nu va susține pe niciunul dintre cei doi candidați care au acces în turul II al alegerilor prezidențiale. Politicianul a îndemnat cetățenii să voteze candidatul pe care-l consideră ei potrivit. Detalii AICI.

La alegerile prezidențiale din Moldova, din 20 octombrie, niciunul dintre cei 11 candidați nu a obținut mai mult de 50% din voturi. Președinta în funcție, Maia Sandu, care candidează pentru al doilea mandat, a obținut 42,49% din voturi. Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a obținut 25,95%. Pe locul trei s-a clasat candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cu 13,79%.

În 2016, candidatul „Partidului Nostru”, Dmitrii Ciubașenco, s-a clasat de asemenea pe locul trei la alegeri. În turul doi, Usatîi l-a susținut pe Igor Dodon, care a câștigat alegerile prezidențiale. În 2020, însuși Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei la alegerile prezidențiale. În turul doi a susținut- pe Maia Sandu, care a câștigat alegerile.

În cadrul actualei campanii, înainte de turul întâi, el a declarat că, dacă nu va ajunge în turul doi, nu va susține niciun candidat. Totuși, după anunțarea rezultatelor primului tur, a spus că împreună cu partidul va discuta acțiunile viitoare și va anunța decizia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: