LIVE Socialiștii protestează în fața Parlamentului față de acuzațiile procurorilor în adresa lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

LIVE Socialiștii protestează în fața Parlamentului față de acuzațiile procurorilor în adresa lui Igor Dodon

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) au organizat o manifestație în fața Legislativului, în sprijinul președintelui de onoare al formațiunii, Igor Dodon. La manifestație participă și deputații socialiști Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco, Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac și Petru Burduja.

În cadrul unui briefing matinal, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a calificat drept „show” perchezițiile desfășurate de procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) acasă la Igor Dodon. Aceștia susțin că dosarul ar fi instrumentat politic de către partidul de guvernare, în încercarea de „a suprima opoziția”. PAS nu a comentat deocamdată acuzațiile.

La fel, socialiștii susțin că descinderile ar fi „un cadou” pentru președinta țării Maia Sandu, care împlinește astăzi 50 de ani. Președinția a menționat pentru NM că nu comentează declarațiile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Contactați de NM, reprezentanții partidului de guvernare au declarat: „PAS pledează pentru o justiție care să-și facă treaba, iar cei vinovați de corupție, capturare a statului, sărăcire a populației să fie trași la răspundere”.

***

Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: