(LIVE TEXT) Șor a organizat un nou protest, chiar în timpul ședinței Parlamentului
Full Article 40 second read

(LIVE TEXT) Șor a organizat un nou protest, chiar în timpul ședinței Parlamentului

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” organizează un protest în centrul capitalei. Aceștia cer deputaților să adopte legile prin care să fie posibilă achitarea integrală a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă.

UPDATE 13:11 Protestul a luat sfârșit. Deputata Marina Tauber susține că protestele vor comtinua.

UPDATE 13:02 Marina Tauber ține un discurs în fața mulțimii.

UPDATE 12:45 Protestatarii scandează „Jos Maia Sandu”.

UPDATE 12:38 NewsMaker a suprins protestul Partidului „ȘOR” cu drona.

UPDATE 12:07 Un contra-protestar l-a îmbrâncit pe deputatul partidului „ȘOR”, Pavel Verejan.

UPDATE 11:56  Altercații în timpul protestului între forțele de ordine și oameni.

UPDATE 11:51 Poliția a publicat imagini cu individul care a venit la protest cu o armă. Acesta are antecedente penale.

UPDATE 11:36 O mașină a poliției difuzează un mesaj, prin care participanții la protest sunt avertizați să evite persoanele dubioase, să manifeste pașnic și civilizat și să nu recurgă la violențe.

UPDATE 11:32 În municipiul Chișinău, este sistată circulația troleibuzelor pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt, de la Ciuflea – M. Viteazul.

UPDATE 11:18 Manifestanții s-au pornit în coloană de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și se îndreaptă spre Parlament.

UPDATE 11: 15 Poliția susține că a reținut un bărbat de 37 de ani cu un cuțit la el.

UPDATE 11:00 Mai mulți minori care au venit la protest au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru identificare. Poliția a reinterat pentru organizatori să nu admită participarea la întruniri a minorilor, fără însoțitor.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat, pe 16 martie – înainte de ședința Parlamentului, despre înregistrarea unui proiect de lege cu privire la achitarea facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Potrivit parlamentarei, „sunt bani în Moldova”, iar dacă inițiativa eșuează reprezentanții partidului își rezervă „apărarea drepturilor cetățenilor prin toate mijloacele legale”. „Vreau să menționez că formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”, a precizat Tauber.

Amintim că protestul din 12 martie reprezentanții „Mișcării pentru popor” au declarat că așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore. În cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până pe 13 martie, ora 13:00, „poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: