„Formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”. Tauber a anunțat înregistrarea unui proiect de lege privind achitarea facturilor de către Guvern
Full Article 3 minutes read

„Formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”. Tauber a anunțat înregistrarea unui proiect de lege privind achitarea facturilor de către Guvern

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat, pe 16 martie – înainte de ședința Parlamentului, despre înregistrarea unui proiect de lege cu privire la achitarea facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Potrivit parlamentarei, „sunt bani în Moldova”, iar dacă inițiativa eșuează reprezentanții partidului își rezervă „apărarea drepturilor cetățenilor prin toate mijloacele legale”. „Vreau să menționez că formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”, a precizat Tauber. 

„Noi astăzi am înregistrat proiectul de lege. Vrem să demonstrăm societății că această lege poate să fie votată chiar astăzi. În cazul în care există voință politică, chiar astăzi această lege poate să fie votată și noi putem să terminăm ziua de joi cu victoria societății noastre și facturile achitate pentru întreaga iarnă”, a menționat Tauber, în cadrul unor declarații de presă.

„Vreau să menționez că formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme. În acest domeniu Maia Sandu și PAS sunt în afara concurenței”, a adăugat ea.

Tauber a mai spus că „Guvernul are banii necesari pentru a pune în aplicare proiectul de lege, este vorba despre granturile și împrumuturile externe”. „Sunt bani în Moldova”, a mai menționat parlamentara.

Potrivit ei, inițiativa de achitarea a facturilor cetățenilor „a fost susținută de peste 700 mii de cetățeni”. „Dacă proiectul de lege eșuează, ne rezervam apărarea drepturilor cetățenilor prin toate mijloacele legale”, a conchis Tauber.

De menționat că pe 16 martie, Parlamentul Republicii Moldova se întrunește în ședință începând cu ora 11:00. Partidul „ȘOR” a anunțat că va protesta în fața instituției parlamentare pentru a solicita deputaților achitarea facturilor cetățenilor.

***

Amintim că pe 12 martie, în centrul capitalei, Partidul „ȘOR” a organizat un protest. În timpul manifestației au fost înregistrate mai multe îmbrânceli, iar poliția a anunțat că a condus la Inspectorat 77 de persoane, inclusiv 24 de minori, pentru „documentare și identificare”.

La finalul manifestației, trei deputați ai Partidului „ȘOR” și reprezentanți de la două redacții de presă (alese de Marina Tauber) au fost lăsați să treacă de cordonul de poliție și să depună o rezoluție la Guvern. Potrivit documentului, guvernarea trebuie să achite integral facturile cetățenilor, pentru cele trei luni de iarnă.

Reprezentanții „Mișcării pentru popor” au declarat că așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore. În cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până pe 13 martie, ora 13:00, „poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului”.

În după amiaza zilei de 13 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au organizat o acțiune de protest în sectorul Botanica al capitalei. Aceștia traversau continuu strada, blocând astfel circulația automobilelor. Susținătorii Partidului au ieșit în stradă inclusiv la Edineț și Bălți. Potrivit „Mișcării pentru Popor”, acțiuni asemănătoare au avut loc la Cimișlia, Ialoveni, Orhei, Basarabeasca și Ungheni.

Pe 14 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au protestat la Guvern. Aceștia au cerut guvernării achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă. Totodată au scandat ca premierul Dorin Recean să vină în fața lor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: