Lobby pentru companiile private de transport? Reacția lui Ceban la propunerea fracțiunii PAS din CMC
Full Article 2 minutes read

Lobby pentru companiile private de transport? Reacția lui Ceban la propunerea fracțiunii PAS din CMC

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție la propunerea fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, privind contractarea companiilor private de transport. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, edilul a acuzat consilierii PAS că ar face lobby pentru acestea și că din acest motiv ar fi sabotat cumpărarea, anul trecut, a 100 de autobuze. 

„Exact un an în urmă am propus să procurăm autobuze, iar procedurile birocratice înaintate atunci de unii au dus la nimic. În loc să se apuce de lucru și să contribuie la rezolvarea problemei transportului public din capitală, fapt pentru care sunt plătiți din bugetul municipal, consilierii PAS lobează pentru anumite companii de transport care să fie contractate de către primărie. Acești consilieri la orice subiect se dau în spectacol în conferințe de presă și vorbesc aberații”, a declarat Ceban.

Edilul a calificat inițiativa privind achiziționarea pe perioada pandemiei a serviciilor de transport de la companii private, drept „populistă, negândită și chiar aberantă”.

„Ei propun să nu procurăm autobuze, dar să plătim cuiva aceste sume și să contractăm transport. La fel au făcut și în cazul cu publicitatea stradală, când lobau și continuă să o facă pentru anumite companii de publicitate. În situația complicată în care ne aflăm, nu ne putem permite să mai cheltuim bani, pe care nici nu i-am prevăzut în buget, pentru contractarea serviciilor de transport”, a precizat Ceban.

Primarul capitalei a reiterat că achiziționarea autobuzelor trebuie să fie realizată prin negocieri directe cu companiile de transport.

❗️❗️❗️
Astăzi am aflat adevăratul motiv de ce este sabotată cumpărarea celor 100 de autobuze. Pentru că cei din CMC fac…

Publicată de Ion Ceban pe Marţi, 23 martie 2021

***

Reacția vine după ce consilierii PAS din CMC Alexandr Trubca și Roman Cojuhari au propus achiziționarea serviciilor de transport de la companiile private pe perioada pandemiei. Într-o conferință de presă din 23 martie, consilierii au declarat că Primăria va reuși astfel să soluționeze problema transportului public și să economisească circa 50 mln de lei din bugetul municipal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: