Locuitorii din Atena, îndemnați să rămână în spaţii închise, după ce fumul de la incendiile de vegetaţie s-a răspândit în capitală
Full Article 2 minutes read

Locuitorii din Atena, îndemnați să rămână în spaţii închise, după ce fumul de la incendiile de vegetaţie s-a răspândit în capitală

Autorităţile elene le-au transmis locuitorilor din Atena să rămână miercuri în spaţii închise după ce un nor de fum dens degajat de incendiile de vegetaţie care fac ravagii la nord de capitală a acoperit cerul, informează Agerpres cu referire la Reuters.

Peste 500 de pompieri, asistaţi de nouă elicoptere, cinci avioane, poliţie şi armată, luptă cu flăcările pe versanţii inferiori ai Muntelui Parnitha, la periferia oraşului, într-o zonă cu vegetaţie bogată din regiunea Acharnes.

„Incendiul face ravagii în continuare, pe un perimetru foarte mare, iar nivelul de căldură este foarte intens”, a declarat un reprezentant al departamentului de pompieri.

Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius, însă ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a declarat că situaţia pare să se fi îmbunătăţit uşor miercuri, datorită reducerii intensităţii vântului şi a umidităţii mai ridicate.

Incendiul a izbucnit marţi în localitatea Varympompi, la o distanţă de 20 de kilometri nord de centrul Atenei. Alimentate de temperaturile deosebit de ridicate, flăcările s-au răspândit în comunităţile învecinate, mistuind case şi maşini şi forţându-i pe locuitori să fugă.

Menționăm că Grecia trece prin cea mai gravă perioadă caniculară din ultimii 30 de ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: