Lovituri cu rachete la Herson. Presa rusă anunță decesul fostului deputat ucrainean Aleksei Juravko
Full Article 2 minutes read

Lovituri cu rachete la Herson. Presa rusă anunță decesul fostului deputat ucrainean Aleksei Juravko

Fostul deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Aleksei Juravko, a murit în urma unei lovituri cu rachete asupra unui hotel din centrul orașului Herson. Anunțul a fost făcut de agenția rusă Tass, care îl citează pe șef adjunct al administrației militar-civile din regiunea Herson, Kirill Stremousov.

„Da, Juravko a murit, din păcate. Chiar ieri am vorbit cu el. Nu există cuvinte”, a spus Stremousov.

„Era într-un hotel. Rachetele au lovit direct de el. Din nou, acolo nu există baze militare”, a adăugat el.

Potrivit Tass, așa numita administrați ea regiunii Herson a calificat atacul cu rachete asupra hotelului drept un act terorist planificat de Ucraina. Între timp, Ucraina nu a venit cu nicio reacție deocamdată la acuzațiile Rusiei. Presa ucraineană scrie despre decesul fostului deputat ucrainean cu referire la sursele rusești din mass-media.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, Juravko este fost membru al „Partidului Regiunilor” din Ucraina, formațiune politică din care a făcut parte din anul 2006 până în anul 2015, atunci când a fugit în Rusia, țară în care a locuit până la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, Juravko a sprijinit agresiunea rusă împotriva Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: