Lovituri cu rachete la Herson. Presa rusă anunță decesul fostului deputat ucrainean Aleksei Juravko
Full Article 2 minutes read

Lovituri cu rachete la Herson. Presa rusă anunță decesul fostului deputat ucrainean Aleksei Juravko

Fostul deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Aleksei Juravko, a murit în urma unei lovituri cu rachete asupra unui hotel din centrul orașului Herson. Anunțul a fost făcut de agenția rusă Tass, care îl citează pe șef adjunct al administrației militar-civile din regiunea Herson, Kirill Stremousov.

„Da, Juravko a murit, din păcate. Chiar ieri am vorbit cu el. Nu există cuvinte”, a spus Stremousov.

„Era într-un hotel. Rachetele au lovit direct de el. Din nou, acolo nu există baze militare”, a adăugat el.

Potrivit Tass, așa numita administrați ea regiunii Herson a calificat atacul cu rachete asupra hotelului drept un act terorist planificat de Ucraina. Între timp, Ucraina nu a venit cu nicio reacție deocamdată la acuzațiile Rusiei. Presa ucraineană scrie despre decesul fostului deputat ucrainean cu referire la sursele rusești din mass-media.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, Juravko este fost membru al „Partidului Regiunilor” din Ucraina, formațiune politică din care a făcut parte din anul 2006 până în anul 2015, atunci când a fugit în Rusia, țară în care a locuit până la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, Juravko a sprijinit agresiunea rusă împotriva Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: