„Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare”. Ala Nemerenco a criticat campania de imunizare desfășurată de Ministerul Sănătății
Full Article 2 minutes read

„Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare”. Ala Nemerenco a criticat campania de imunizare desfășurată de Ministerul Sănătății

Consiliera prezidențială în domeniul Sănătății Ala Nemerenco a criticat felul cum Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale desfășoară campania de imunizare contra coronavirusului. În cadrul ediției din 19 mai a emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, aceasta a mai spus că anticipează o creștere ușoară a numărului de infectări în perioada următoare.

Ala Nemerenco consideră că organizarea procesului de imunizare lasă de dorit: „Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Există și alte tipuri de vaccin care în unele raioane este utilizat într-o cantitate foarte mică”.

De asemenea, consiliera prezidențială a remarcat că, pe site-ul Ministerului Sănătății, nu sunt actualizate datele cu privire la vaccinuri, iar acest lucru prejudiciază încrederea populației în aceste seruri.

„O serie de vaccinuri au primit deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății, pe când la dumnealor pe site scrie „este în proces”. A fi în proces de autorizare și a avea deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății sunt două lucruri diferite. Din moment ce vaccinul deține acest certificat el este considerat că are o eficiență și siguranță și foarte mulți oameni ar opta pentru acest vaccin dacă această informație ar fi evidențiată pe site”, a menționat Ala Nemerenco.

Ex-ministrul Sănătății a prognozat, în următoarea perioadă, o ușoară creștere a numărului de cazuri de Covid. Cauzele unui nou val de infectări ar fi relaxarea restricțiilor și efectele sărbătorilor pascale.

***

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 254 213 infectări cu COVID-19 și 6 053 de decese. Campania de imunizare a demarat pe 2 martie. De atunci, au fost imunizați cu ambele doze de vaccin doar circa 35,5 mii de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: