Lukașenko a anunțat despre mobilizarea unităților de luptă ale armatei din vestul țării
Full Article 1 minutes read

Lukașenko a anunțat despre mobilizarea unităților de luptă ale armatei din vestul țării

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat despre mobilizarea unităților de luptă ale armatei din vestul țării. Potrivit agenției de stat Belta, Lukașenko a participat la Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia „și-a exprimat îngrijorarea privind situația de la granițele occidentale”.

„Slavă Domnului că am reacționat și am mobilizat unitățile de luptă ale armatei noastre la granițele de vest și le-am pregătit deplin pentru luptă” a spus Lukașenko. Acesta nu a specificat despre ce fel de amenințare din exterior este vorba.

Totodată, Lukașenko și-a exprimat regretul că o parte a armatei este ocupată. „Este păcat că a trebuit să folosim anumite unități, în special forțele speciale, pentru a restabili ordinea în țară. O anumită parte a populației nu că n-ar înțelege, ci o face în mod intenționat”, a mai spus liderul de la Minsk.

Precizăm că în timpul protestelor, Lukașenko a anunțat în mod repetat despre o amenințare străină. Pe 16 august, în timpul unui miting, Lukașenko a spus că țările occidentale își cresc puterea militară la granițele republicii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: