Lukașenko l-a asigurat pe Zelenski că nu va trimite în Ucraina trupe din Belarus. Cei doi șefi de state au discutat la telefon „mult și la subiect”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko l-a asigurat pe Zelenski că nu va trimite în Ucraina trupe din Belarus. Cei doi șefi de state au discutat la telefon „mult și la subiect”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o conversație telefonică cu omologul său belarus Alexandr Lukașenko, pe 27 februarie. Într-un apariție televizată, oficialul ucrainean a declarat că a vorbit mult și la subiect.

„Nu vreau ca rachete, avioane, elicoptere să zboare în Ucraina din Belarus, nu vreau să vină trupe din Belarus. M-a asigurat de asta. Sarcina mea ca președinte al Ucrainei este să ne protejez statul. Și ați văzut-o în aceste zile crude. Cum îndeplinim această sarcină? Aleksandr Lukașenko mi-a cerut o delegație ucraineană ca să se întâlnească cu rusă pe râul Pripiati”, a declarat Zelenski.

Cu toate acestea, Zelenski nu crede că această întâlnire va aduce rezultate.

„Lăsați-i să încerce. Pentru ca mai târziu nici un singur cetățean al Ucrainei să nu aibă nici măcar o îndoială că eu, ca președinte, nu am încercat să opresc războiul. Când era o șansă mică, dar totuși. Și cât timp băieții noștri sunt acolo, președintele este aici, șeful biroului este aici, prim-ministrul este aici, armata este aici. Comandantul șef este aici”, a mai spus Zelenski.

Amintim că în cursul acestei zile Ucraina a trims o delegaţie pentru a negocia cu Rusia la frontiera ucraineano-belarusă, într-o regiune situată în apropierea râului Pripiat, în apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl. Asta după ce câteva ore înainte, președintele ucrainean a declarat că Belarus nu este acum de aceeași parte cu Ucraina. Prin urmare, nu pot exista negocieri cu Federația Rusă pe teritoriul lor.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: