Lupta împotriva mirosului neplăcut din capitală continuă. Doi agenți economici, deconectați de la rețeaua publică de canalizare
Full Article 2 minutes read

Lupta împotriva mirosului neplăcut din capitală continuă. Doi agenți economici, deconectați de la rețeaua publică de canalizare

Doi agenți economici din capitală au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, care susține că municipalitatea face tot posibilul pentru a rezolva problema mirosului neplăcut.

Edilul nu a precizat despre ce agenți economici este vorba.

Potrivit unei postări plasate pe Facebook în data de 7 septembrie, edilul anunță că și alți agenți economici care se vor face vinovați de mirosul neplăcut din capitală vor fi debranșați de la rețeaua publică de canalizare.

„Responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” vor remite prescripții în adresa agenților economici, privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. De asemenea, se va cere prezentarea soluției tehnice pentru montarea stațiilor proprii de epurare sau de preepurare a apelor uzate. Mai mult, am propus ca până în iulie anul viitor, toți agenții economici care revarsă în canalizarea publică ape uzate industriale, să aibă instalate stații de preepurare”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că, în cardul ședinței de lucru din 24 august curent, primarul general a solicitat ca persoanele responsabile de mirosul neplăcut din capitală să fie trase la răspundere și a precizat întreprinderea municipală „Apă Canal Chișinău” a dat dovadă de neglijență în procesul de management al apelor uzate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: