MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova: Guvernul are un mandat ferm pentru a menține pacea și democrația în Moldova
Full Article 2 minutes read

MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova: Guvernul are un mandat ferm pentru a menține pacea și democrația în Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu reacție la declarațiile purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova despre faptul că autoritățile de la Chișinău „nu urmăresc interesele poporului” și „distrug Republica Moldova”. În acest sens, MAEIE a precizat că conducerea țării are un mandat puternic din partea cetățenilor pentru a construi o Moldovă europeană și va continua să lucreze întru atingerea acestui scop.

MAEIE a precizat că condamnă vehement noile comentarii neadevărate şi fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a ministerului rus de externe.

„Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri”, se arată în comentariul instituției.

Reprezentanții MAEIE a menționat că Moldova, din prima zi a războiului, a condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri şi suferință în ţara vecină, în regiune şi pe întreg continentul european.

„Ca membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume”, se mai arată în declarație.

Se menționează că Guvernul rămâne hotărât în determinarea sa de a face din Republica Moldova un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea moldovenilor. „Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare”, a conchis MAEIE.

***

Amintim că, pe 14 martie, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a declarat că conducerea Republicii Molodova a luat un curs împotriva poporului propriului stat.

„La instigarea SUA și a Occidentului colectiv, la putere sunt aduși acei politicieni care nu urmăresc interesele propriului popor, ale societății și ale statului, ci interesele patronilor lor din exterior, care contrazic interesele țării”, a spus aceasta, în cadrul unor declarații de presă, transmite RIA Novosti.

În opinia ei, actualele autorități moldovenești „urmăresc un curs de distrugere a statalității lor”, deoarece „Occidentul are nevoie de un perimetru de instabilitate” în jurul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: