MAEIE vine cu precizări referitor la exceptarea plasării elevilor și studenților în autoizolare la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine
Full Article 2 minutes read

MAEIE vine cu precizări referitor la exceptarea plasării elevilor și studenților în autoizolare la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu precizări referitor la solicitările de informații privind exceptarea plasării elevilor și studenților din Republica Moldova în autoizolare pentru 14 zile la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine.

MAEIE notează că în conformitate cu precizările autorităților oficiale ale României, la momentul intrării pe teritoriul României, fiecare elev/student va declara faptul că, pe perioada șederii în România, va domicilia în căminul unde este repartizat, în vederea eliberării acestora. Ulterior va fi solicitată autorităților competente derogarea de la măsura izolării la domiciliu.

Documentele necesare pentru solicitarea derogării în vederea părăsirii țării sunt copia cărții de identitate, permisul de ședere, data la care intenționează să părăsească țara, mijlocul de transport folosit (număr de înmatriculare al autovehiculului/copie bilete avion), punctul de trecere al frontierei tranzitat și număr de telefon de contact. Documentele menționate vor fi prezentate atât de către elevi/studenții din Republica Moldova, cât și de către însoțitori, după caz.

Totodată, este recomandabil ca elevii/ studenții să se adreseze căminelor, de unde vor fi îndrumați cum să procedeze.

MAEIE mai notează că pentru informații suplimentare referitor la condițiile de călătorie în România poate fi contactată Ambasada Republicii Moldova în România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: