Unsplash/Feliphe Schiarolli

MAEIE vine cu precizări referitor la exceptarea plasării elevilor și studenților în autoizolare la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu precizări referitor la solicitările de informații privind exceptarea plasării elevilor și studenților din Republica Moldova în autoizolare pentru 14 zile la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine.

MAEIE notează că în conformitate cu precizările autorităților oficiale ale României, la momentul intrării pe teritoriul României, fiecare elev/student va declara faptul că, pe perioada șederii în România, va domicilia în căminul unde este repartizat, în vederea eliberării acestora. Ulterior va fi solicitată autorităților competente derogarea de la măsura izolării la domiciliu.

Documentele necesare pentru solicitarea derogării în vederea părăsirii țării sunt copia cărții de identitate, permisul de ședere, data la care intenționează să părăsească țara, mijlocul de transport folosit (număr de înmatriculare al autovehiculului/copie bilete avion), punctul de trecere al frontierei tranzitat și număr de telefon de contact. Documentele menționate vor fi prezentate atât de către elevi/studenții din Republica Moldova, cât și de către însoțitori, după caz.

Totodată, este recomandabil ca elevii/ studenții să se adreseze căminelor, de unde vor fi îndrumați cum să procedeze.

MAEIE mai notează că pentru informații suplimentare referitor la condițiile de călătorie în România poate fi contactată Ambasada Republicii Moldova în România.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: