„Mai complicată este situația cu personalul medical”. Câte locuri au mai rămas în spitale pentru pacienții cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Mai complicată este situația cu personalul medical”. Câte locuri au mai rămas în spitale pentru pacienții cu COVID-19

În prezent, în spitalele din Republica Moldova unde sunt tratați pacienți infectați cu COVID-19 sunt ocupate circa 50-55% dintre locurile disponibile. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința din 22 iunie cu președintele țării și speakerul parlamentului.

Șeful executviului a atras, din nou, atenția, că săptămâna trecută s-a înregistrat o evoluție negativă a cazurilor de COVID-19 atât în Moldova, cât și în lume.

„Este clar că odată cu reluarea activităților economice, numărul acestor cazuri crește. Este important ca sistemul medical să facă față acestor provocări. Pe parcursul săptămânii trecute au mai fost pregătite locuri în spitale. La moment, avem ocupate 50-55% din numărul de locuri din spitale. Mai complicată este situația cu personalul medical, care este realmente extenuat. Am avut deficit de cadre medicale și până la pandemie, dar acum este și mai accentuată această problemă”, a spus Chicu.

Șeful guvernului a îndemnat cetățenii să respecte recomandările medicilor, pentru a scădea riscul de infectare.

„Statul face tot ce este posibil, dar dacă dvs nu sunteți disciplinați, nu vom reuși să trecem peste această pandemie, cum nu trece nimeni în lume”, a mai spus Chicu.

Ion Chicu a anunțat că în următoarele zile vor ajunge în țară primele loturi de echipamente medicale din partea Uniunii Europene. Acordarea suportului, în valoare de 30 de mil. euro, a fost anunțată în martie curent și este destinată celor 6 state ale Parteneriatului Estic.

Prim-ministrul a mai spus că autoritățile vor discuta, marți, 23 iunie, despre extinderea stării de urgență în sănătate. Aceasta ar fi urmat să se încheie pe 30 iunie.

Precizăm că, potrivit bilanțului din 21 iunie, în R. Moldova s-au înregistrat 14 mii de infectări cu COVID-19 și 473 de decese, inclusiv a 22 lucrători medicali. Aproape 7,9 mii de pacienți s-au însănătoșit.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: