„MAI este o instituție apolitică”. Voicu neagă că ar fi dat indicații privind urmărirea unor rude ale Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

„MAI este o instituție apolitică”. Voicu neagă că ar fi dat indicații privind urmărirea unor rude ale Maiei Sandu

Ministerul de Interne a venit cu o reacție în urma afirmațiilor președintei țării despre urmărirea unor membri ai familiei sale, la indicația lui Pavel Voicu. Într-un comunicat de presă publicat pe 28 mai, reprezentanții instituției au negat implicarea în astfel de acțiuni și au menționat că acuzațiile ar fi fost făcute în „context electoral”

„Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, fiind făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința la nici o formațiune politică, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal”, se arată în declarație.

Reprezentanții MAI au mai scris că prioritatea instituției este „respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, siguranța și securitatea cetățenilor și nicidecum intimidarea acestora, indiferent de culoarea și apartenența politică”.

„În acest sens, poziția oficială asumată public a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este că în campania electorală atât conducerea, cât și întreg sistemul MAI, nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică. Iar în cazul în care cetățenii Republicii Moldova, fie politician sau nu, au suspiciuni că în privința lor sau a celor apropiați, sunt întreprinse careva acțiuni ilegale, care atentează la viața publică sau privată și pun în pericol sănătatea acestora, să sesizeze organele competente pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinderea măsurilor conform legii”, au conchis reprezentanții MAI.

***

În cadrul ediției din 27 mai a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, președinta țării Maia Sandu a dezvăluit că mai mulți membri ai familiei sale sunt urmăriți „de câteva săptămâni”. Acțiunile ar avea loc „la comanda ministrului de Interne Pavel Voicu”, în spatele căruia ar fi Partidul Socialiștilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: