MAI explică de ce unii fermieri au fost chemați la Inspectoratele de Poliție
Full Article 2 minutes read

MAI explică de ce unii fermieri au fost chemați la Inspectoratele de Poliție

Reprezentanții Ministerului de Interne (MAI) au publicat precizări în legătură cu protestul organizat pe 25 ianuarie la sediul instituției, de către un grup de agricultori.

Oamenii legii amintesc că, la acțiunile de protest a agricultorilor, care s-au desfășurat pe 17 decembrie 2020, în fața parlamentului, angajații poliției au înregistrat și documentat mai multe încălcări, fapt despre care au comunicat după manifestații.

Respectiv, în urma documentării și identificării persoanelor implicate, au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la Inspectoratele de Poliție din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale.

„Dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, pot contesta în instanța de judecată”, se arată în comunicat.

Reprezentanții MAI mai amintesc că, în cadrul protestului, au fost înregistrate încălcări a ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, 4 carabinieri fiind răniți. Totodată, aceștia acuză agricultorii care au protestat că au ignorat cerințele oamenilor legii și au adus mijloacele tehnice pe care le dețin pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei.

***

Reacția vine după ce un grup de fermieri a venit pe 25 ianuarie la sediul MAI. Agricultorii sunt nemulțumiți din cauza faptului că unii dintre ei au fost citați pentru a se prezenta la poliție. Liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a difuzat imagini în direct din timpul demonstrației.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: