MAI își dorește să protejeze copiii în mediul online. Ce vrea să introducă în programele de studiu 
Full Article 2 minutes read

MAI își dorește să protejeze copiii în mediul online. Ce vrea să introducă în programele de studiu 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova anunță că a convocat toți actorii pentru a dinamiza acțiunile menite să protejeze copiii în mediul online. Instituția spune că pune bazele unui mecanism național de răspuns la abuzurile comise împotriva copiilor. Ministerul mai declară că au fost elaborate module în domeniul educației pentru siguranța copiilor în mediul online. „E timpul sa le introducem în programele de studiu”, precizează MAI.

„Până în acest moment, au fost întreprinși anumiți pași. Au fost elaborate si pilotate module în domeniul educației pentru siguranța copiilor în mediul online. E timpul sa le introducem în programele de studiu. A fost elaborat conceptul mecanismului de raportare a abuzului sexual online, acesta fiind un prim pas spre instituirea mecanismului. Și am lucrat împreună cu colegii de la Bruxelles la acest subiect”, a declarat ministrul Ana Revenco.

Oficialul a spus că acum autoritățile sunt la etapa când este nevoie de a dinamiza cooperarea cu sectorul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – „pentru ca acest mecanism să devină funcțional în cel mai scurt timp”.

Subiectul a fost pus în discuție, pe 22 februarie, în cadrul unei platforme extinse de consolidare a capacităților actorilor implicați și cu responsabilități în domeniul protecției copiilor împotriva abuzului și exploatării sexuale online, coordonate de Ministerul Afacerilor Interne.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: