Mai mulți chișinăuieni au protestat față de interdicția avortului din Polonia. Poliția a intervenit (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Mai mulți chișinăuieni au protestat față de interdicția avortului din Polonia. Poliția a intervenit (VIDEO)

Mai mulți locuitori ai capitalei au organizat o acțiune de protest, astfel manifestând solidaritate cu femeile poloneze. Aceștia au baicotat decizia Curții Constituționale a Poloniei, care a interzis aproape complet avorturile. Participanții la flashmob au venit la consulatul polonez de la Chișinău cu afișe pe care scria: „Corpul meu, alegerea mea”.

Oamenii legii au intervenit în acțiunea de solidaritate care a avut loc pe 26 octombrie la consulatul polonez de la Chișinău, după ce protestatarii au scris cu cretă pe asfalt: „Solidaritate”, „Permiteți avortul”. Polițiștii le-au interzis participanților să scrie pe asfalt.

 

 

Amintim că în Polonia, dreptul la avort a fost suprimat aproape total, după ce joi 22 octombrie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională și întreruperea sarcinii în cazul unei malformații grave a fătului. Rămâne legal numai avortul în caz că viața femeii însărcinate este în pericol sau sarcina este urmarea unui viol sau incest.

Mai multe sute de demonstranţi au protestat la Varşovia în cursul nopţii de joi spre vineri faţă de această interdicţie.

Decizia este o schimbare majoră în Polonia, pentru că anulează „compromisul privind avortul” din Polonia, o lege din 1993 care nu a trecut prin mari schimbări în ultimii peste 20 de ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: