VIDEO Ambuteiajele din Chișinău, sabotaj pentru primar? Ceban: „Nu exclud că se face intenționat”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ambuteiajele din Chișinău, sabotaj pentru primar? Ceban: „Nu exclud că se face intenționat”

Primarul capitalei Ion Ceban nu exclude că reprezentanții Guvernului l-ar sabota intenționat, prin nedirijarea traficului rutier așa cum ar trebui. În cadrul ediției din 10 decembrie a emisiunii „Пятница с А. Голя” de la RTR Moldova, edilul s-a arătat indignat că reproșurile cu privire la ambuteiajele din mun. Chișinău curg anume în adresa sa.

„Ieri am văzut că a publicat cineva o fotografie de pe viaduct. De dirijarea traficului rutier din oraș se ocupă poliția. Nu exclud deja că se face intenționat rău. Pentru că nu a crescut numărul de mașini în oraș timp de un an. Nu a crescut semnificativ, cel puțin. Hai să admitem 3000 sau 5000 de mașini. Dar nu au fost așa ambuteiaje”, a declarat primarul capitalei.

Ion Ceban a subliniat că Primăria are alte competențe, nu și gestionarea traficului.

„Întrebările nu trebuie să fie către primar sau Direcția transport. Noi ne ocupăm de infrastructură: drumuri, parcări. De ce mă întrebați pe mine? De această problemă se ocupă poliția, ei au o ramură specializată, care trebuie să ridice aceste mașini. Vreți ca primarul să alerge și să aplice amenzi? E foarte important, pentru că oamenii și inclusiv puterea încearcă să devieze subiectul în direcția greșită”, a mai spus primarul.

Edilul a mai spus că Primăria ar fi propus mai multe idei pentru decongestionarea traficului din oraș, însă acestea nu ar fi fost acceptate.

„Printre acestea se numără circulație reversibilă pe str. Alecu Russo dimineața și seara. Am propus Ministerului de Interne, nu vor. Și pe Vasile Lupu”, a mai menționat Ceban.

Reprezentanții Guvernului nu au comentat, deocamdată, afirmațiile lui Ion Ceban.

Pe 13 noiembrie, în urma unei întrevederi dintre primarul Ion Ceban și ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, s-a anunțat crearea unui grup comun de lucru format din specialiști în domeniul circulației și siguranței rutiere, care va fi preocupat de siguranța traficului rutier din mun. Chișinău.

Nu este pentru prima oară când Ion Ceban lansează acuzații în adresa Guvernului. Pe 9 decembrie, aceasta a acuzat guvernarea de „tentativă de atac raider asupra unor întreprinderi din Chișinău”. Edilul a declarat că s-ar pretinde un prejudiciu de 12 mln de lei de la „Apă Canal Chișinău”, în gestiunea căreia se află stația de epurare, iar această sumă ar urma să provocare falimentarea întreprinderii. Iar pe 13 septembrie, Ion Ceban a declarat că ar fi fost informat de către foști angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) că s-ar urmări provocarea intenționată a apariției mirosului neplăcut de la stația de epurare. Declarația a provocat ironii pe rețelele de socializare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: