Maia Sandu a discutat cu ministrul britanic Cleverly despre situația de securitate din regiune
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu ministrul britanic Cleverly despre situația de securitate din regiune

Președinta Republicii Moldova s-a întâlnit pe 16 martie cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly. Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiunea noastră și despre cooperarea moldo-britanică.

Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Maia Sandu a apreciat sprijinul acordat de Guvernul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic.

„Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a declarat șefa statului.

Președinta a discutat cu ministrul Cleverly despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere.

„Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a explicat Maia Sandu.

Amintim că Marea Britanie va oferi un sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline, pentru proiecte orientate spre buna guvernare, dezvoltarea economică şi sectorul energetic. Anunțul a fost făcut, pe 16 martie, de ministrul de Externe Nicu Popescu în urma întrevederii cu omologul său britanic James Cleverly.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: