Maia Sandu a semnat decretul care va permite UE să acorde sprijin financiar Moldovei
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a semnat decretul care va permite UE să acorde sprijin financiar Moldovei

Republica Moldova inițiază negocierile în vederea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei. Un decret în acest sens a fost semnat pe 17 februarie de președinta țării, Maia Sandu.

„Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei”, a anunțat șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea…

Publicată de Maia Sandu pe Marţi, 16 februarie 2021

Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice.

„Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, a mai scris președinta țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: