Maia Sandu: Analizele noastre arată că, astăzi, Republica Moldova nu este în pericol
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: Analizele noastre arată că, astăzi, Republica Moldova nu este în pericol

„Analizele noastre și cele ale partenerilor arată că, astăzi, Republica Moldova nu este în pericol. Însă noi rămânem vigilenți”. Declarația a fost făcută pe 7 mai, de șefa statului Maia Sandu în cadrul unor declarații alături de președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care efectuează o vizită la Chișinău. Conducerea țării a mai spus că evoluția lucrurilor din țară „este monitorizată cu atenție” pentru a nu admite destabilizarea situației.

„Am discutat cu domnul Președinte despre situația creată în acest context în Republica Moldova. Noi monitorizăm cu atenție evoluția lucrurilor, iar instituțiile statului muncesc în regim sporit și fac totul pentru a nu admite destabilizarea situației în țara noastră. La fel, suntem în contact permanent cu partenerii și prietenii noștri din exterior”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că „prioritatea autorităților este păstrarea păcii”.

„Analizele noastre și cele ale partenerilor arată că, astăzi, Republica Moldova nu este în pericol. Însă noi rămânem vigilenți. Prioritatea autorităților este păstrarea păcii, viața și siguranța cetățenilor”, a spus președinta.

***

În ultima perioadă în regiunea transnistreană au loc o serie de explozii. Ultima acțiune de acest fel, potrivit așa-numitului „Minister de Interne” de la Tiraspol a avut loc în seara zilei de 6 mai. Autoritățile din regiune spun că „dintr-o dronă au fost aruncate dispozitive explozive”.

Anterior, președinta R. Moldova Maia Sandu a declarat că analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației. Liderul nerecunoscut al Transnistriei a criticat dur declarația.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat și el, pe 26 aprilie, exploziile din ultimul timp din regiunea transnistreană. Grosu susține că la Tiraspol ar fi două forțe care își doresc lucruri diferite. Una dintre ele și-ar dori atragerea regiunii în conflictul declanșat de Moscova în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: