Krasnoselski, critici acide în adresa Maiei Sandu: „Să ne scutească de acuzații în adresa transnistrenilor”
Full Article 3 minutes read

Krasnoselski, critici acide în adresa Maiei Sandu: „Să ne scutească de acuzații în adresa transnistrenilor”

Liderul nerecunoscut al Transnistriei Vadim Krasnoselski a criticat dur declarația făcută de președinta R. Moldova Maia Sandu, potrivit căreia în spatele exploziilor care s-au produs în ultimele 24 de ore în stânga Nistrului ar sta forțe din interiorul regiunii, interesate să destabilizeze situația. Acesta a acuzat-o pe președinta țării că ar face declarații nefondate, în neștiință de cauză.

Liderul țării vecine Maia Sandu, făcând trimitere la o anumită analiză și-a permis public să declare că atacurile teroriste care au avut loc în Transnistria ar fi făcute de către „anumite forțe din interiorul regiunii”, știute numai de ea. În calitate de om care deține informații de încredere, în calitate de cetățean al PMR, de președinte al Republicii Moldovenești Nistrene, o îndemn pe doamna Sandu să nu reflecteze despre lucruri pe care nu le cunoaște. Cu atât mai mult cu cât însăși conducătoarea Moldovei spune următoarele: „Există informații despre o explozie, însă despre sursă nu știm nimic”. Spre deosebire de doamna Sandu, noi știm cu exactitate absolută de unde au venit teroriștii și în direcția cărei țări au plecat. Vă asigur că nu au nicio legătură cu poporul transnistrean”, a declarat Krasnoselski.

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol a acuzat-o pe Maia Sandu că ar face declarații publice negândite și neveridice.

„Mă adresez către doamna Sandu cu rugămintea insistentă să scutescă societatea civilă de concluziile sale personale, negândite, de acuzații verbale în adresa transnistrenilor. Declarațiile persoanelor oficiale, în special de rang superior, trebuie să fie fundamentate, să se bazeze pe fapte verificate și informații veridice. Zvonurile nasc panică, înrăutățesc atmosfera morală din societate, care și așa nu este simplă”, a conchis Krasnoselski.

Amintim că președinta R. Moldova Maia Sandu a declarat după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) că în spatele exploziilor care s-au produs în ultimele 24 de ore în Transnistria ar fi „diferite forțe din interior, interesate de destabilizarea situației”.

***

Amintim că așa-numitul „Consiliu de Securitate al Transnistriei” s-a convocat pe 26 aprilie în ședință, în urma exploziilor care s-au produs în ultimele 24 de ore în regiune și a declarat „cod roșu de alertă teroristă”. Tiraspolul a dezvăluit că tratează drept „atacuri teroriste” incidentele de la serviciul de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak.

Președinta țării Maia Sandu a convocat în ședință CSS și a dezvăluit că s-a produs o explozie și pe aerodromul din Tiraspol.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: