Maia Sandu așteaptă ca deputații să-și asume public că nu vor vota un eventual candidat la funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu așteaptă ca deputații să-și asume public că nu vor vota un eventual candidat la funcția de prim-ministru

Președintele Maia Sandu așteaptă ca deputații să-și ia un angajament public că un eventual candidat propus la șefia Executivului nu va fi votat în Legislativ. În cadrul ediției din 20 ianuarie a emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, șefa statului a precizat că nu va desemna săptămâna aceasta un candidat la funcția de prim-ministru.

Președinta țării a menționat că va veni săptămâna viitoare cu soluția privind depășirea impasului politic în care se află Republica Moldova, potrivit IPN.

„Voi veni cu soluția pe care o consider potrivită pentru această situație săptămâna viitoare, să vedem dacă până atunci obținem un angajament public de a declanșa alegerile anticipate pe această cale, prin nevotarea de 2 ori în Parlament a candidatului la funcția de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova consideră că ideea unui Guvern anticriză nu este o soluție, întrucât fără sprijin politic în Legislativ, Executivul nu-și va putea onora angajamentele asumate în fața cetățenilor.

„Un guvern funcțional este cel care este sprijinit de o majoritate. Un Guvern anticriză trebuie, în primul rând, să ajute cetățenii pe plan sanitar, economic, cum să ajute cetățenii un Guvern care nu are sprijin în Parlament, dacă nu poate face schimbări în legea bugetului? Fermierii așteaptă alocații din buget, un guvern care nu are sprijin în Parlament nu poate să vină cu ajutoare pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a menționat șeful statului.

Maia Sandu spune că așteaptă din partea deputaților votarea documentului propus de Partidul Acțiune și Solidaritate prin care parlamentarii își asumă responsabilitatea de a nu-l susține de două ori consecutiv pe candidatul propus de șeful statului, declanșând astfel alegeri parlamentare anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: