Maia Sandu, către Ion Chicu: „Nu intru în dezbateri cu oameni dezechilibrați”. Cum îi răspunde fostul premier
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, către Ion Chicu: „Nu intru în dezbateri cu oameni dezechilibrați”. Cum îi răspunde fostul premier

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, refuză să comenteze criticile aduse de fostul premier actualei guvernări, potrivit cărora conducerea de la Chișinău ar „goli” bugetul. Șefa statului a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” cu Valentina Ursu, că nu își propune să intre în dezbatere cu „oameni dezechilibrați”. Într-o reacție pe Facebook, fostul premier spune că întrebarea jurnalistei a fost, de fapt, despre banii bugetari, iar răspunsul șefei statului ar fi fost așteptat de întreaga țară.

Șefa statului a fost întrebată în cadrul emisiunii cum comentează criticile aduse de fostul premier Ion Chicu actualei guvernări, potrivit cărora conducerea de la Chișinău ar „goli bugetul, care va rămâne fără bani.

„Știți, eu încerc să nu intru în dezbateri cu oameni dezechilibrați și în cazul asta nu vreau să comentez”, a fost răspunsul Maiei Sandu.

Într-o postare pe Facebook, fostul premier a răspuns ironic că „dintr-o parte se vede mai bine” și nu a exclus o eventuală vizită la medic. Totuși, Chicu a insistat că întrebarea jurnalistei ar fi fost despre banii bugetari, nu despre   „metehnele unui Chicu, chiar și fost premier”.

„Era bine să mă contraziceți, dna Sandu, și să explicați oamenilor ai cui copii vor întoarce datoriile angajate de voi acum la dobânzi de 21% ? Ai cui copii vor întoarce banii împrumutați de voi pentru a plăti salarii celor peste 100 de „verișoare” de ale dumitale, pe care le veți angaja acum, după ce-ați aprobat HG 600 și proiectul de lege cu numărul 340 – acel de majorare a numărului de Secretari Generali- Adjuncți cu 13 unități? Ai cui copii vor întoarce banii pe care-i împrumutați la dobânzi imposibile, pentru ca dumitale să-ți majorezi bugetul instituției pentru a te primbla săptămânal departe de problemele țării? Răspunsuri la aceste întrebări aștepta Dna Ursu și întreaga țară, nu opinia dumitale despre sănătatea umilei mele persoane”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: