Maia Sandu cere organizarea unui referendum național privind aderarea la UE: „Vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cere organizarea unui referendum național privind aderarea la UE: „Vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”

Președinta Maia Sandu solicită desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a cerut Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului. Adresarea a fost făcută prin intermediul unui videoclip publicat pe 24 decembrie. 

Țara noastră a trăit și victorii, și înfrângeri. Însă niciodată nu ne-am oprit din drum. (…) Iar azi vorbim despre Moldova cu speranță. Umăr la umăr, pe acest drum, am câștigat dreptul de a ne decide singuri soarta și încrederea că putem construi acasă un stat european. Moldova se sprijină azi pe o coaliție de țări-prietene care ne ajută și ne protejează. (…)  În aceste zile Uniunea Europeană a spus un „Da” ferm pentru parcursul nostru european. (…) Tocmai de aceia cred că este necesar să spunem clar, toată țara, ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a spus președinta.

Solicitarea președintei vine în contextul în care, pe 14 decembrie, Consiliul European a aprobat începerea deschiderii negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova.

***

Precizăm că, tot astăzi, Maia Sandu a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024. Șefa statului a menționat că dacă va obține un nou mandat de președinte, va continua calea Republicii Moldova spre integrarea în UE. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: