Maia Sandu condamnă atacul masiv al Rusiei împotriva Ucrainei: „Continuă să provoace moarte și distrugere”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu condamnă atacul masiv al Rusiei împotriva Ucrainei: „Continuă să provoace moarte și distrugere”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnă atacul masiv declanșat de trupele rusești împotriva Ucrainei, din noaptea și dimineața zilei de 2 ianuarie. Șefa statului și-a declarat, din nou, susținerea „fermă” pentru Ucraina și poporul ucrainean. Mesajul a fost publicat pe platforma X, fosta Twitter.

„Pe măsură ce începe anul 2024, atacurile brutale ale Rusiei asupra orașelor ucrainene continuă, provocând moarte și distrugere. Moldova condamnă ferm această agresiune și este ferm alături de Ucraina. Sprijinul internațional neîncetat este crucial pentru ucraineni, pentru a-și apăra suveranitatea și poporul”, a scris Maia Sandu.

Precizăm că Federația Rusă a lansat un val de atacuri cu rachete și drone asupra Ucrainei, în noapte și dimineața zilei de 2 ianuarie – aproximativ 170 de drone Shahid și zeci de rachete de diferite tipuri. Alarmele de raid aerian au sunat în toată țara, în timp ce oamenii s-au ascuns din calea bombardamentelor în subterane și metrouri. Presa ucraineană scrie că cele mai afectate zone sunt Harkovul și capitala Kiev. Potrivit președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, până la această oră, cel puțin patru oameni au murit, iar peste 90 au fost răniți. Bilanțul este în creștere, susțin oficialii ucraineni. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: