Maia Sandu, de 8 martie: Să construim o lume în care vocea femeilor contează, într-o asemenea lume nu este loc de război
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, de 8 martie: Să construim o lume în care vocea femeilor contează, într-o asemenea lume nu este loc de război

Președintele Maia Sandu a venit astăzi cu un mesaj în contextul Zilei Internaționale a Femeilor. Șefa statului a vorbit despre rolul femeii în societate, dar și lupta ei pentru o lume pașnică. În contextul războiului din Ucraina, Maia Sandu a îndemnat femeile să construiască o lume în care vocea lor contează – „într-o asemenea lume nu este loc de război”, a spus președinta. 

Sandu a declarat că femeile care au protestat în piețele orașelor europene la începutul secolului trecut, cerând drepturi egale cu bărbații, au luptat pentru o lume nouă, pașnică, o lume în care viața și demnitatea umană este respectată.

„Pe 8 martie, celebrăm curajul și viziunea acestor femei. Datorită lor, astăzi fiecare fetiță știe că lumea din jur îi aparține în măsură egală cu băieții. Știm că putem fi cum dorim și cine dorim prin muncă, efort și tenacitate”, a comunicat președintele.

Totodată, Maia Sandu a declarat că lupta femeilor pentru o lume pașnică și egală continuă.

„În anul 2022, Europa e zguduită din nou de război, în Ucraina. Azi femeile din Ucraina trebuie să-și ducă copiii și vârstnicii în siguranță, dincolo de frontiera țării; multe femei se înrolează în armată și luptă alături de bărbați pentru independența patriei lor. Femeile din Ucraina, cele din Moldova, cele din toată lumea cer încetarea războiului și restabilirea păcii. Noi știm: pacea și viața sunt prioritare”, spune președintele.

În final, Sandu a îndemnat femeile să creadă în forțele proprii.

„Dragi femei, fete și fetițe, aș vrea să vă pot promite că viața voastră va fi ușoară, dar nu știu dacă acest lucru va fi posibil și nu vreau să vă mint. Trebuie să știți însă – fiecare dintre voi are capacitatea să înfrunte orice greutate. Trebuie doar să credem în forțele proprii și să acționăm cu perseverență. Fiți sănătoase, aveți grijă de voi și de cei apropiați, permiteți-vă să creșteți și să străluciți. Să construim împreună o lume în care vocea femeilor contează – într-o asemenea lume nu este loc de război”, a conchis Maia Sandu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: