Maia Sandu, despre conflictul de interese admis de Domnica Manole: „Constatarea ANI este ilegală”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre conflictul de interese admis de Domnica Manole: „Constatarea ANI este ilegală”

Președinta țării Maia Sandu susține că actul de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în cazul președintei Curții Constituționale Maia Sandu este ilegal. Declarația a fost făcută pe 3 ianuarie.

„Din câte înțeleg eu și nu sunt specialist în domeniu, această constatare a ANI este una ilegală și sper că juriștii, oamenii cu experiență și cunoștințe în domeniu să explice mai mult la acest subiect”, a declarat șefa statului.

Întrebată dacă constatarea ANI este în măsură să afecteze încrederea sa în Curtea Constituțională, Maia Sandu a răspuns: „Eu cred că noi aici trebuie să discutăm despre încrederea noastră în deciziile Autorității Naționale pentru Integritate și am vorbit de mai multe ori despre modul în care această Autoritate a funcționat din momentul creării până acum”, a conchis președinta țării.

Amintim că, pe 31 decembrie 2021, ANI a publicat actul prin care este constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către președintele Curții Constituționale (CC), Domnica Manole. Controlul a fost inițiat în luna mai 2021, sesizarea fiind depusă de către deputatul PSRM Grigore Novac. Deputatul socialist s-a referit la ședința Curții Constituționale din 27 aprilie 2021. Mai exact, președinta CC Domnica Manole a participat la ședința în care s-a examinat subiectul privind revocarea mandatului său. Decizia a fost luată de judecătorii CC, în urma deliberărilor, după ce reprezentantul Parlamentului a solicitat recuzarea acesteia, pe motiv că Manole este parte interesată.

Actul poate fi contestat în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: