Maia Sandu, despre declarația lui Zelenski: „Lucrăm pentru asigurarea securității țării”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre declarația lui Zelenski: „Lucrăm pentru asigurarea securității țării”

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu asigură că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

„Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru”, au precizat reprezentanții Preşedinţiei.

Amintim că,Serviciul de Informații și Securitate (SIS) „confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni”. Prin urmare, reprezentanții Serviciului menționează că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

***

În cadrul discursului său din plenul Consiliului European, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova. 

Recent, am vorbit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o despre ceea că forțele noastre au reușit să intercepteze planul detaliat rusesc pentru destabilizarea situației politice din Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și în urma căror acțiuni urmează să rupă Moldova, ordinea democratică a acestei țări și să stabilească controlul asupra acesteia”, a declarat Vladimir Zelenski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: