SIS confirmă declarația lui Zelenski: au fost identificate activități subversive pentru subminarea statului Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

SIS confirmă declarația lui Zelenski: au fost identificate activități subversive pentru subminarea statului Republica Moldova

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) „confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni”. Prin urmare, reprezentanții Serviciului menționează că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”. 

Pe 9 februarie, SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

„SIS confirmă că atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”, comunică Serviciul.

SIS mai spune că în acest moment, nu poate oferi mai multe detalii – „deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”.

„Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”, susține instituția.

***

În cadrul discursului său din plenul Consiliului European, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova. 

Recent, am vorbit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o despre ceea că forțele noastre au reușit să intercepteze planul detaliat rusesc pentru destabilizarea situației politice din Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și în urma căror acțiuni urmează să rupă Moldova, ordinea democratică a acestei țări și să stabilească controlul asupra acesteia”, a declarat Vladimir Zelenski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: