Maia Sandu, despre întâlnirea tete-a-tete cu Igor Dodon: „Consideră că discuția din cabinet până la ascensor a fost separată”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre întâlnirea tete-a-tete cu Igor Dodon: „Consideră că discuția din cabinet până la ascensor a fost separată”

Președinta țării neagă că ar fi avut discuții tete-a-tete cu liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 22 martie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Maia Sandu a infirmat declarația privind faptul că ar fi avut discuții separate cu Igor Dodon în ziua consultărilor cu fracțiunile parlamentare. Președinta țării a menționat că ultima oară când a discutat doar cu Igor Dodon a fost pe 24 decembrie, în ziua învestirii sale în funcția de șefă a statului.

„Dacă dl Dodon consideră că discuția din cabinet până la ascensor a fost o discuție separată, este treaba lui. Discuția asta de două minute poată să o califice cum vrea”, a precizat șefa statului.

Pe 20 martie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele parlamentului, deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari, a scris că Maia Sandu și Igor Dodon au avut „o discuție separată” în cadrul ultimelor consultări dintre președinta țării și reprezentanții partidelor parlamentare.

Am văzut unele știri de manipulare despre invitația dlui Năstase la consultările cu Maia Sandu.

Andrei Năstase a fost…

Publicată de Alexandr Slusari pe Sâmbătă, 20 martie 2021

În ceea ce privește următorii pași ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), după ce Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier, șefa statului a comentat: „Această decizie a Curții spune că decretul este constituțional. Parlamentul urmează să decidă – sau susține echipa și programul pe care le va prezenta Igor Grosu în următoarele zile sau dacă nu, mergem mai departe la Curte să vorbim despre anticipate”.

Despre criticile unor deputați privind faptul că alegerile parlamentare anticipate nu trebuie organizate în timpul apropiat, din cauza pandemiei de coronavirus, președinta țării a declarat: „Cei care spun astăzi că e nevoie de alegeri anticipate, dar ele trebuie să se întâmple mai târziu, dacă vor să demonstreze că aceste decizii pornesc de la interesul țării, ar trebui să se adune în parlament și să deblocheze asistența externă. E mai nevoie ca să ajutăm cetățenii”.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: