Maia Sandu: „Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”

Activitatea Guvernului poate fi apreciată cu calificativul „bine”, deși dacă ar fi fost premier, ar fi făcut unele remanieri din actualul Cabinet de miniștri. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu la o emisiune a portalului Nordnews, pe 16 august. Șefa statului consideră că unele ministere au reușit să comunice cu cetățenii sau cu părțile interesate care țin de domeniul lor, altele însă dimpotrivă.

„Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cât este de importantă este să mergi să comunici. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum”, a spus șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că o asemenea decizie trebuie să o ia prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Este responsabilitatea doamnei prim-ministru. Este echipa ei, responsabilitatea ei. În momentul în care trebuie să se facă o remaniere, ea este cea care trebuie să o anunțe. Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că opoziția parlamentară a organizat mai multe proteste și a solicitat demisia Guvernului. Totuși, deocamdată un singur ministru a fost revocat din funcție. Este vorba despre Viorel Gherciu, fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. În locul său, pe 8 iulie, deputatul Vladimir Bolea a fost numit în acastă funcție, prin decret prezidențial. Fără vreun anunț în prealabil, acesta a depus jurământul de învestire în fața președintelui Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: