Moldova are un nou ministru al Agriculturii. Vladimir Bolea, învestit în funcție pe neașteptate?
Full Article 3 minutes read

Moldova are un nou ministru al Agriculturii. Vladimir Bolea, învestit în funcție pe neașteptate?

Republica Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Este vorba de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, care a depus jurământul la Președinție în dimineața zilei de azi, 8 iulie. Învestirea în funcție a parlamentarului are loc în condițiile în care, până azi,  guvernarea nu a anunțat, oficial, demisia ex-ministrului Gherciu din fruntea Ministerului Agriculturii și nici intenția de a numi o nouă conducere.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale Moldovei, suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

„Trebuie să creăm condiții să avem un sector agricol rezilient. Nu este ușor, mai ales ținând cont de condițiile de astăzi, dar eu am certitudinea că dvs. împreună cu echipa veți reuși”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

La rândul său, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, i-a urat succes noului ministru al Agriculturii în activitatea sa. Potrivit ei, numirea de astăzi nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni, pentru că, spune ea, în ultimele 11 luni de la numirea Guvernului Gavrilița, deciziile importante luate la minister au venit ca și inițiativă legislativă pornită de Comisia parlamentară Agricultură și Industrie Alimentară, din a cărei componență face parte și Vladimir Bolea, sau din partea deputatului în parte. Gavrilița se arată convinsă că noua componență a Cabinetului de miniștri va conlucra bine.

„Am toată încrederea că această tranziție va fi una ușoara, firească și de bun augur. Vă doresc succes și abia aștept să lucrăm împreună”, a declarat Gavrilița.

Precizăm că, la sfârșitul lunii iunie, un portal apropiat Partidului „ȘOR” a anunțat că ministrul Viorel Gherciu și-ar fi anunțat demisia din fruntea Ministerului Agriculturii. Contactat de NM, la acea vreme, consiliera lui Gherciu, dar și purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei au infirmat zvonurile, catalogându-le drept un fals. Guvernul dădea asigurări că Gherciu nu a demisionat și că nici nu ar intenționa să o facă în timpul apropiat.

Totodată, reamintim că, recent, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri. Anterior și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a admis că în unele ministere „lucrurile se mișcă mai puțin bine”. Totuși, aceasta a susținut că, deși are o opinie, decizia cu privire la eventuale remanieri îi aparține premierului Natalia Gavrilița.

Activitatea ministrului Viorel Gherciu a ajuns de curând și în atenția parlamentarilor. Nemulțumită de activitatea Ministerului de după învestirea în funcție a ministrului Gherciu, opoziția parlamentară a înaintat o moțiune simplă pe numele acestuia. Moțiunea, nu a trecut, însă, de Parlament, iar Gherciu a revenit în fruntea Ministerului Agriculturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: