Maia Sandu i-a urat succes Nataliei Barbu la Eurovision: Sunt convinsă că va reuși să impresioneze 
Full Article 4 minutes read

Maia Sandu i-a urat succes Nataliei Barbu la Eurovision: Sunt convinsă că va reuși să impresioneze 

Șefa statului Maia Sandu s-a văzut la Președinție cu interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta în acest an Republica Moldova la Eurovision. Sandu s-a arătat convinsă că Barbu va reuși să impresioneze pe scena de la Eurovision și i-a urat succes. 

„I-am urat succes Nataliei Barbu, înainte să plece la Malmö, Suedia, unde va reprezenta țara noastră la concursul muzical Eurovision 2024 cu piesa „In the middle”. Sunt convinsă că și de această dată artista va reuși să impresioneze pe scena de la Eurovision. Cu toții ne aducem aminte de anul 2007, când Natalia a cucerit prin vocea și talentul său publicul din diferite colțuri ale Europei, cu piesa „Fight”. Așteptăm și acum, cu aceleași emoții, semifinalele și marea finală din luna mai. Mult succes, Natalia!”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Maia Sandu i-a urat succes Nataliei Barbu la Eurovision: Sunt convinsă că va reuși să impresioneze 

Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu i-a urat succes Nataliei Barbu la Eurovision: Sunt convinsă că va reuși să impresioneze 

Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu i-a urat succes Nataliei Barbu la Eurovision: Sunt convinsă că va reuși să impresioneze 

Facebook/Maia Sandu

Natalia Barbu a câștigat Finala Națională Eurovision Song Contest 2024. Ea va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional, care se va desfășura în luna mai la Malmo, cu piesa „In the middle”. Barbu va urca pe scenă în a doua parte a primei semifinale. Prima semifinală a Eurovision 2024 va avea loc pe 7 mai, a doua semifinală – pe 9 mai. Finala competiției este programată pentru 11 mai. Țara noastră va evolua în prima semifinală alături de Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia și Azerbaidjan.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10, cu un total de 109 puncte.

***

Finala națională Eurovision, din acest an, a generat un val de reacții în mediul online. S-a întâmplat după ce Valeria Pasha cu piesa „Anti-Princess” a fost favorita publicului, acumulând 4 771 de voturi, urmată de Natalia Barbu pentru care au votat 2 421 de spectatori. În schimb, Valeria Pasha a fost apreciată de juriu cu 10 puncte. Iar Natalia Barbu a acumulat punctajul maxim 12 puncte din partea juriului. Într-un final, Barbu a fost desemnată câștigătoarea selecției naționale Eurovision. Decizia organizatorului de a o declara câștigătoare pe Natalia Barbu a nemulțumit-o pe Valeria Pasha, care a contestat rezultatele selecției naționale.

Jurnalista Nata Albot a sugerat că decizia de o declara pe Natalia Barbu câștigătoare, fără a ține cont de preferința publicului, trezește „rușine spaniolă”. Prezentatoarea TV Victoria Cușnir a felicitat-o pe Barbu pentru victorie. Totuși, Cușnir a menționat că în contextul în care cele două finaliste au acumulat punctaj egal un vot suplimentar ar fi fost îndreptățit. Asistenta de cercetare la Atlantic Council Victoria Olari a menționat că Finala Națională a ESC 2024 este o „lecție proastă de democrație”.

În reacție, compania „Teleradio-Moldova” a declarat că își rezervă dreptul de a desemna reprezentantul Moldovei la Eurovision, la orice etapă, fără a fi obligat să desfășoare etapele ulterioare și că a desemnat învingător concurentul care a obținut „cel mai mare punctaj din partea juriului profesionist”. În același timp, compania ar fi verificat voturile primite de Pasha și ar fi constatat că „aproximativ 950 de voturi au venit de la numere de telefon care în prezent nu sunt valide”. Mai mult, potrivit companiei, un anumit număr de voturi ar fi venit din 48 de țări, printre care Bangladesh, Indonezia, Vietnam. Pasha a respins constatările Teleradio-Moldova.

***

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată la Eurovision de cântărețul Pasha Parfeni, cu piesa „Soarele și Luna”. Țara noastră s-a calificat locul 18. Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut vreodată Moldova la Eurovision a fost în 2017. Atunci, trupa Sunstroke Project, cu piesa Hey mamma, s-a clasat pe locul 3.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: