Maia Sandu, în vizită la veterana Evghenia Pancișchina – ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, în vizită la veterana Evghenia Pancișchina – ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului

Președinta Maia Sandu, a vizitat-o în ajun de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Doamna Evghenia Pancișchina va împlini, în septembrie, 100 de ani și este ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului.

Șefa statului i-a dorit sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.

„Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfârșitul lui. Pentru ei, onorând munca și curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, avem obligația să păstrăm pacea”, a afirmat Președinta Maia Sandu.

S-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lângă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. Sute de familii din Moldova o cunosc și o respectă. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: