Maia Sandu, înregistrată la alegerile prezidențiale. „Victoria” lui Șor a protestat la CEC: Țara nu o vrea, o vrea doar Bruxelles-ul și Kievul (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, înregistrată la alegerile prezidențiale. „Victoria” lui Șor a protestat la CEC: Țara nu o vrea, o vrea doar Bruxelles-ul și Kievul (VIDEO)

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat-o, în cadrul ședinței din 12 septembrie, pe Maia Sandu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă. Astfel, șefa statului a intrat oficial în cursa electorală pentru un nou mandat. Reprezentanții Blocului „Victorie”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, au protestat la sediul CEC față de decizia privind înregistrarea candidaturii Maiei Sandu. 

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței, că Maia Sandu a întrunit cerințele legale pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la scrutinul prezidențial.

Astfel, cei nouă membri CEC au decis cu vot unanim aprobarea înregistrării Maiei Sandu în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, desemnat de PAS. De asemenea, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentei: numele „Maia Sandu” scris litere mari, cu fontul montserrat extrabold.

Menționăm că ședința Comisiei Electorale Centrale s-a desfășurat pe fundalul unui protest al Blocului „Victorie”, controlat de Șor. Mai mulți tineri ai aripii tinere a „Victorie”, în frunte cu Alexei Lungu, liderul Partidului „Șansă”, care face parte din acest bloc, s-au adunat în fața sediului autorității electorale, unde și-au exprimat nemulțumirea față de înregistrarea Maiei Sandu la alegerile prezindențiale. Manifestanții susțin că șefa statului și-ar face campanie electorală din bani publici.

În timpul protestului, participanții au desfășurat pancarte cu mesaje precum: „Maia și PAS este timpul să plecați” și „Sandu este un candidat al hoților, nu al poporului”. Manifestanții au scandat, de asemenea, „Jos Sandu!” și „ Pledăm pentru alegeri cinstite!”.

O așteptăm pe cucoană aici, cu proteste. Cu proteste pașnice care să-i demonstreze că țara n-o mai vrea, nu o vrea decât Bruxelles-ul și Kievul. Jos Maia Sandu!”, a declarat Alexei Lungu în timpul manifestației.

Maia Sandu nu a comentat, deocamdată, protestul exponenților lui Ilan Șor.

***

Precizăm că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.

Până acum, CEC a înregistrat doi candidați în cursa electorală pentru conducerea țării: ex-procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și actualul șef al statului, Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: